Bănci și Asigurări

BCR aduce mai multe automate valutare

24.11.2004, 00:00 31



Banca Comerciala Romana va instala, pana la sfarsitul acestei luni, peste 40 de Automate de Schimb Valutar (ASV), reteau ajungand astfel sa depaseasca 50 de aparate.



Banca a instalat pana in prezent 12 astfel de automate, dintre care zece in capitala si cate unul in Pitesti si Targoviste.



Automatul de schimb valutar permite clientilor sa schimbe valuta contra lei. Suma maxima ce poate fi schimbata intr-o tranzactie este de 20 de milioane de lei. Automatul accepta principalele valute care circula in Europa si in lume (euro, dolari americani, lire sterline si franci elvetieni). Aparatele ofera clientilor acces la operatiunile de schimb valutar 24 de ore pe zi si sapte zile din sapte.



"Extinderea retelei de ASV-uri confirma politica BCR de a veni in sprijinul clientilor sai, timpul alocat de acestia pentru o operatiune de schimb valutar reducandu-se semnificativ", a declarat Petru Popescu, director executiv al Directiei Tezaur si Caserie din cadrul BCR.



Modul de functionare al ASV este facil, fiind asemanator cu cel al bancomatelor (ATM). Tranzactiile de schimb valutar se realizeaza usor, aparatul avand meniul in mai multe limbi de circulatie internationala. Pe ecranul aparatului este afisat cursul de schimb, valoarea bancnotei introduse in ASV si suma ce va fi eliberata in lei.



BCR nu percepe comision valutar pentru tranzactiile facute la ASV.



Primul automat de schimb al bancii a fost instalat la sucursala din Piata Universitatii, la sfarsitul verii. BCR a fost a doua banca din sistem, dupa Raiffeisen, care a introdus acest tip de aparate in luna mai. Primul ASV a fost instalat in complexul comercial Cora. Suma maxima care poate fi schimbata din valuta in lei la automatele Raiffeisen printr-o tranzactie este de 6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24