Bănci și Asigurări

BCR promovează un român pe poziţia de director operaţional

BCR promovează un român pe poziţia de director operaţional

Autor: Ciprian Botea

27.09.2012, 00:00 735

Paul Ursaciuc (foto), directorul executiv al direcţiei audit intern din cadrul BCR, a fost promovat pe poziţia de chief operating officer (COO) al băncii, devenind astfel al doilea român din comitetul executiv al celei mai mari bănci locale. El aşteaptă în acest moment avizul BNR pentru a-şi prelua noile atribuţii. Ursaciuc îl înlocuieşte pe austriacul Christian Bruckner, care a fost promovat în cadrul grupului Erste, acţionarul majoritar al BCR.

Bruckner a fost numit COO al BCR în urmă cu trei ani, dar abia la începutul lui 2012 a fost numit membru al comitetului executiv, mult timp fiind doar consilier al boardului. Comitetul executiv al băncii este format din şapte membri, numai unul dintre aceştia fiind român - Sergiu Manea, care deţine poziţia de vicepreşedinte executiv responsabil cu trezoreria. Chiar Andreas Treichl, şeful Erste, declara în trecut că şi-ar dori să vadă mai mulţi români în top managementul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO