Bănci și Asigurări

BCR vinde credite pentru studii cu garanţie imobiliară

BCR vinde credite pentru studii cu garanţie imobiliară

Autor: Ciprian Botea

29.06.2012, 00:01 292

BCR, cea mai mare bancă locală după active, vinde credite pentru studii cu garanţie imobiliară cu dobândă de 7,9% pe an la euro, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 50.000 de euro sau echivalent în lei. La creditele în lei dobânda este mai mare cu două puncte procentuale.

Suma maximă de 50.000 de euro este acordată pentru finanţarea studiilor postuniversitare, în timp ce pentru studii universitare valoarea maximă a creditului este de 25.000 de euro. Comisionul de analiză a dosarului este de 390 de euro.

Banca vinde şi credite fără garanţii imobiliare cu o valoare maximă de 88.000 de lei, pe o perioadă de cel mult 10 ani. Creditele negarantate vin cu o dobândă nominală de 14,9% pe an şi un cost efectiv de 16% pe an.

Spre exemplu, rata lunară la un credit negarantat de 20.000 de lei acordat pe 7 ani este de 300 de lei. "Banca acoperă prin aceste credite şi cheltuielile de cazare şi masă pe perioada efectuării studiilor", spune Roxana Cristea, şef departament credite negarantate în cadrul BCR. Banii sunt viraţi de bancă direct în contul instituţiei de învăţământ, integral sau în tranşe, pe baza documentelor justificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO