Bănci și Asigurări

Blockchain, încă un pas în sistemul financiar: Banca centrală a Canadei şi Autoritatea Monetară din Singapore au utilizat tehnologia pentru schimburi de monedă

Blockchain, încă un pas în sistemul financiar: Banca...

Autor: Alex Ciutacu

02.05.2019, 11:41 431

Banca Canadei şi Autoritatea Monetară din Singapore şi-au trimis între ele monede digitale în baza tehnologiei blockchain, marcând primul test finalizat cu succes între cele două instituţii, potrivit Bloomberg.

Cele două instituţii au colaborat pe un proiect care utilizează tehnologia blockchain şi monedele digitale ale băncii centrale pentru a face procesarea tranzacţiilor transfrontaliere mai ieftină, mai rapidă şi mai sigură, au transmis cele două structuri într-un comunicat.

Proiectul experimental al Băncii Canadei, Project Jasper, a fost legat de Project Ubin dezvoltat de Singapore ca parte din testul la care au participat şi giganţii Accenture şi JPMorgan Chase.

„Proiectul Jasper şi Proiectul Ubin au ajutat în trecut la inovaţie în segmentul de plăţi şi cred că poate demonstra că plăţile transfrontaliere pot fi făcute mai simplu şi mai eficient. Împreună, aceste proiecte răspund la multe întrebări tehnice şi aduc tehnologia la un nivel mai înalt de maturitate”, spune Sopnendu Mohanty, Chief Fintech Officer în cadrul Autorităţii Monetare din Singapore.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO