Bănci și Asigurări

BNR: Expunerea băncilor pe tranzacţii imobiliare depăşeşte 10% din portofoliul corporate, la fel ca pentru construcţii. În cazul comerţului, unde expunerea băncilor este cea mai mare, de 25% din portofoliul corporate, rata NPL este de 5,1%

BNR: Expunerea băncilor pe tranzacţii imobiliare...

Autor: Claudia Medrega

17.07.2020, 18:00 125

Aproximativ un sfert din por­tofoliul de credite corpo­rate al băncilor este reprezentat de împrumuturi contractate de firmele care au fost afec­tate într-o măsură importantă de pan­demia de COVID-19, susţine BNR.

Iar sectoarele asupra cărora pandemia COVID-19 este de aşteptat să aibă un impact ridicat au o importanţă semnificativă şi în economie. „Acestea reprezintă 14% din numărul total al companiilor nefinanciare, contribuie cu 17% la valoarea adăugată brută şi angajează 21% din forţa de muncă“, potrivit băncii centrale.

BNR a identificat 17 subsectoare econo­mice care pot fi puternic afectate de contextul economic generat de pandemia COVID-19 şi, respectiv, 17 sectoare care pot fi afectate de o manieră moderată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO