Bănci și Asigurări

Bogdan Drăgoi, Philippe Heim şi Liliana Feleagă intră în boardul BRD. Acţionarii au aprobat şi bugetul pe 2019 şi distribuirea unui dividend de 1,64 lei/acţiune

Acţiunile BRD erau tranzacţionate ieri la BVB la un preţ de 13,4 lei, în creş­tere cu 0,15%. De la începutul anului, titlurile băncii au avansat cu 17%.

Acţiunile BRD erau tranzacţionate ieri la BVB la un preţ de 13,4 lei, în creş­tere cu 0,15%. De la începutul anului, titlurile băncii au avansat cu 17%.

Autor: Claudia Medrega

19.04.2019, 00:06 954

♦ Acţionarii  BRD au aprobat numirea a trei administratori în board, Bogdan-Alexandru Drăgoi, Philippe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleagă urmând să aibă câte un mandat de 4 ani ♦ Şi distribuirea unui dividend brut de 1,64 lei/ acţiune aferent profitului din 2018 a primit undă verde de la acţionarii băncii.

Acţionarii BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, au aprobat ieri bugetul pentru 2019, care sta­bileşte creşterea veniturilor din do­bânzi, în condiţiile avansului cre­di­tării totale cu peste 4% (3,4% dacă se con­si­deră cursul de schimb constant), până la un sold net de 30,2 mld. lei.

Creşterea câştigului băncii româ­neşti cu capital francez va fi influenţată în acest an de creşterea volumului cre­ditării, mai mult pe retail, precum şi de efectul pozitiv în urma creşterii dobân­zilor, în timp ce încasările din comi­sioane vor fi sub presiune puternică, după cum anticipează banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO