Bănci și Asigurări

BRD are peste 15.000 de carduri contactless

Autor: Liviu Chiru

18.04.2011, 23:51 131

BRD, a doua bancă locală după active, a emis din toamna trecutăşi până acum peste 15.000 de instrumente de carduri care permitplăţi rapide de mică valoare, fără să fie necesară trecerea princititorul POS şi tastarea codului PIN.

Instrumentele de plăţi fără contact (contactless) vin sub oformă neobişnuită - fie "sticker", care poate fi lipit spre exemplupe spatele telefonului mobil, fie breloc pentru chei. Plăţile demică valoare pot fi făcute la POS-uri speciale, care înglobeazătehnologia contactless, prin simpla apropiere.

"Avem peste 15.000 de stickere şi, cu toate că nu ne aşteptam lao asemenea evoluţie, câteva mii de brelocuri", spune DanaDemetrian, directorul polului administrativ al reţelei BRD. Ea estecea care a iniţiat proiectul plăţilor contactless la BRD.

Banca a instalat pâ­nă în prezent ceva mai mult de 1.000 dePOS-uri care permit plăţi contactless, la parteneri precum reţeauade magazine Mic.ro, hipermarketurile Carrefour sau lanţurile derestaurante Pizza Hut ori KFC. De asemenea, BRD a instalat astfelde POS-uri şi la turnicheţii de la intrările în staţiile de metroudin Bucureşti, acesta fiind de altfel proiectul pilot prin care aufost testate cardurile contactless.

"Este clar că dacă nu dezvolţi infrastructura de acceptare,degeaba ai carduri contactless. Dar odată ce am lărgit reţeaua deacceptare, vedem şi o cerere mare pentru carduri contactless, cutoate că nu am făcut eforturi deosebite pentru promovarea lor",spune Demetrian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO