Bănci și Asigurări

BRD atacă piaţa creditării ipotecare cu o ofertă de refinanţare cu o dobândă de 5,99%, fixă trei ani

BRD atacă piaţa creditării ipotecare cu o ofertă de...

Autor: Claudia Medrega

04.05.2023, 00:07 15334

BRD, a treia cea mai mare bancă, a lansat la începutul lunii mai o ofertă de refinanţare a creditelor ipotecare/imobiliare în lei de la alte bănci cu o dobândă de 5,99%, fixă în primii trei ani, ulterior dobânda devenind variabilă (IRCC+2,5%).

Oferta BRD vizează refinanţarea creditelor imobiliare/ipotecare de la alte bănci şi este valabilă timp de trei luni, în perioada 2 mai - 1 august 2023.

La refinanţarea unui credit de investiţii imobiliare de la altă bancă printr-un credit Habitat de la BRD în valoare de 264.000 lei, acordat pe 30 de ani şi rambursat în 360 de rate lunare egale, dobânda fixă este de 5,99% în primii trei ani şi apoi variabilă (2,5%ĂIRCC), iar dobânda anuală efectivă DAE ajunge la 8,49% pentru cei care încasează venitul la BRD. Prima rată lunară de plată este de aproape 1.670 lei.

Această ofertă de refinanţare a creditelor ipotecare lansată de BRD vine într-un context în care creditarea retail, ipotecară şi de consum, este în declin în contextul creşterii dobânzilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO