Bănci și Asigurări

BRD si Banca Transilvania au tinut piata

25.06.2001, 00:00 15



Pe parcursul saptamanii trecute actiunile celor doua banci cotate la ;Bursa de Valori Bucuresti - Banca Romna pentru Dezvoltare si Banca Transilvania - au avut o evolutie fluctuanta, dar intervalele in care au evoluat nu au inregistrat modificari insemnate.

In sedinta de tranzactionare de vineri Banca Transilvania a evoluat pe o lichiditate ridicata, iar valoarea actiunilor a crescut in aceasta sedinta cu 1,1%. Brokerii apreciaza ca pretul s-a echilibrat si este posibil sa urmeze un trend usor ascendent, fara variatii spectaculoase.

"Daca se urmareste cu atentie evolutia acestor titluri se poate observa ca pretul nu inregistreaza variatii semnificative, indiferent daca merge in jos sau in sus.

Oricum nu anticipam modificari insemnate pentru aceasta actiune, poate doar cu exceptia aparitiei unor informatii de ultima ora privind structura actionaritului si statutul bancii ", a comentat un broker.

Valoarea totala a tranzactiilor cu actiunile Bancii Transilvania s-a ridicat vineri la aproape un miliard de lei. Pe ansamblul saptamanii aceste actiuni au inregistrat o crestere cu 5,6%.

Pe un trend ascendent, afirma brokerii, au intrat si actiunile Bancii Romane pentru Dezvoltare, unde se face simtita prezenta unui investitor nespeculativ. Pentru aceste titluri s-au incheiat 43 de tranzactii in suma de 614 milioane lei. Pretul de inchidere a fost si maximul zilei de 16.200 lei/actiune.

"Aproape toata saptamana actiunile BRD au fost cerute cu mai multa ineversunare decat in perioada anterioara. Nu stiu exact cine cumpara, dar cred ca este vorba de cineva mai serios. Parca toata cererea vine din aceeasi directie.", mai spune brokerul citate.

Brokerii spun ca si in aceasta saptamana actiunile Banca Transilvania si Banca Romana pentru Dezvoltare vor fi in centrul atentiei, indiferent daca vor evolua pe un trend ascendent sau unul descendent.

"Pentru BRD asteptam sa vedem cine este cumparatorul misterios, poate rasufla ceva, iar la Banca Transilvania asteptam informatii despre o posibila AGA care va lamuri multe speculatii facuta pe aceasta actiune", mai spune brokerul citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24