Bănci și Asigurări

BT ajunge la active de 48 mld. lei după integrarea Volksbank şi urcă pe locul doi

BT ajunge la active de 48 mld. lei după integrarea...

Autor: Ciprian Botea

19.03.2015, 00:05 1645
Banca Transilvania, care a primit avizele BNR şi Consiliului Concurenţei pentru a integra subsidiara locală a Volksbank, ar urma să ajungă la active de 48,5 miliarde de lei (11 mld. euro) după finalizarea procesului de fuziune, ceea ce îi va conferi o cotă de piaţă de peste 13%.
 
Banca de la Cluj ar urma astfel să ajungă pe locul doi în sistemul bancar, poziţie deţi-nută în acest moment de BRD, banca francezilor de la Société Générale, a cărei cotă de piaţă a alunecat la finalul anului trecut sub 13%. BRD avea în decembrie active de circa 45 miliarde de lei, în scădere cu 4% faţă de 2013.
 
BT a încheiat anul trecut cu active de 35,6 miliarde de lei, în creştere cu 11%, în timp ce Volksbank avea în decembrie active de 12,9 miliarde de lei, în scădere cu 6%.
 
BT a anunţat marţi că a primit avizele de la BNR şi Consiliul Concurenţei pentru a prelua Volsksbank şi se aşteaptă ca închiderea tranzacţiei să aibă loc în prima jumătate a lunii aprilie. Banca de la Cluj semnase în decembrie anul trecut un acord de preluare a subsidiarei locale a Volksbank.
 
Oficialii băncii spun că odată cu închiderea tranzacţiei vor fi demarate procedurile pentru integrarea Volksbank şi vor fi anun­ţate detaliile planului de conversie a creditelor în franci elveţieni acordate de austrieci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO