Bănci și Asigurări

Businessul Eurolife FFH în S1/2020: creştere de 149% a primelor brute subscrise prin brokeri şi de 295% prin bancassurance, la asigurările de viaţă. Vânzările online au scăzut cu 44%

Anita Niţulescu, CEO Eurolife FFH

Anita Niţulescu, CEO Eurolife FFH

Autor: Cristina Bellu

16.07.2020, 13:40 164

Eurolife FFH, care operează pe plan local companiile Eurolife FFH Asigurări de Viaţă şi Eurolife FFH Asigurări Generale, a înregistrat creşteri pe majoritatea segmentelor de business -brokeri, bancassurance şi parteneriate, în primul semestru al anului (S1/2020), mai puţin pe zona de online (asigurarea de călătorie), unde rezultatele au fost afectate de declararea stării de pandemie la nivel internaţional.

Astfel, la nivelul canalului de brokeri, în perioada ianuarie-iunie 2020, primele brute subscrise au crescut cu 149% pe segmentul asigurărilor de viaţă, faţă de perioada similară din 2019, topul vânzărilor pentru persoane fizice fiind condus de asigurările tradiţionale şi asigurările ataşate creditelor, în timp ce pe segmentul corporate, companiile au optat pentru asigurarea care îmbină beneficiile unei asigurări de sănătate cu protecţia unei asigurări de viaţă pentru angajaţi, arată datele transmise joi de instituţie.

Pe segmentul asigurărilor generale apetitul companiilor pentru asigurarea de sănătate s-a reflectat direct în volumul de prime subscrise în primele şase luni ale anului. De asemenea, solicitările venite din zona asigurărilor facultative de locuinţă (individuale şi ataşate creditelor ipotecare) au contribuit la un avans cu 97% a primelor totale subscrise pe acest segment de business în perioada analizată comparativ cu S1/2019.

“Rezultatele obţinute în prima jumătate a anului 2020, chiar şi în contextul pandemiei, ne confirmă direcţia strategică propusă: dezvoltarea de parteneriate sustenabile şi sănătoase, atât cu brokerii şi băncile, cât şi cu parteneri – furnizori de servicii şi experienţe - prin asocieri neaşteptate. La toate acestea, adaugăm inovaţia digitală, zonă în care am făcut paşi importanţi prin lansarea recentă a primei aplicaţii de mobile de pe plan local ”, explică Anita Niţulescu, CEO Eurolife FFH.

Primele brute subscrise s-au menţinut în creştere şi pe segmentul de bancassurance, asigurările de viaţă atingând un nivel al primelor cu  295% mai mare comparativ cu S1/2019, evoluţie determinată cu precădere de poliţele de asigurare ataşate creditelor. În ceea ce priveşte asigurările generale, poliţele de imobil ataşate creditelor ipotecare şi cele pentru întreprinderile mici şi mijlocii au contribuit la o majorare cu 97% a primelor subscrise în S1/2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO