Bănci și Asigurări

Călin Rangu: Economiştii care vor face un program de master pe fintech ar putea avea salarii ca IT-iştii

Călin Rangu: Economiştii care vor face un program de...

Autor: Mircea Nica

01.02.2022, 00:00 575

Nivelul salarial al economiştilor care vor parcurge programul de master pe domeniul Fintech la Universitatea Danubius din Galaţi este plasat în eşalonul superior al salarizării, mai ales că cei care stăpânesc tehnologiile inovative au printre cele mai mari salarii pentru că pot genera noi modele de business, a spus Călin Rangu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor  la Universitatea Danubius, pentru ZF.

„Se ştie că cei care stăpânesc tehnologiile inovative au printre cele mai mari salarii, pentru că pot genera noi modele de business, vor genera bani pentru companiilor lor şi pentru ei înşişi. Deci, nivelul salarial al acelor economişti care vor parcurge acest master va trebui să se plaseze în eşalonul superior al salarizării datorită contribuţiei pe care o vor avea în lanţul de valoare adăugată al companiilor unde vor lucra“, explică Călin Rangu.

El a mai adăugat că acest program de master Fintech al Univesităţii Danubius poate fi şi pentru specialiştii tehnici care doresc să devină şi economişti. Astfel, oportunităţile celor care se vor înrola în acest program de masterat, realizat în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prin InsureTech Hub-ul instituţiei, sunt corelate cu parteneriatele pe care universitatea le va avea cu asociaţii precum Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR) şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO