Bănci și Asigurări

Cât cheltuie băncile cu trainingul fiecărui angajat: 900 de lei pe an

Autor: Anelis Baciu

30.08.2017, 00:07 697

Băncile locale au cheltuit în medie circa 900 de lei (200 euro) anul trecut pentru pregătirea fiecărui angajat, o sumă aproape dublă faţă de nivelul raportat în urmă cu zece ani, în perioada de boom a economiei şi a sistemului bancar, când toate băncile dădeau credite pe bandă rulantă.

„Suma de 900 de lei chel­tuită anual pentru pre­gă­tirea angajaţilor din bănci este o sumă rezona­bilă şi se situează în zona superioară dacă luăm în calcul toate companiile din piaţă. Dacă toate com­pa­niile ar investi o sumă simi­lară în pregătirea angaja­ţilor, situaţia ar fi mai bună nu doar pentru companie, ci şi pen­tru economie în general“, a explicat Octavian Pantiş, cofondator al firmelor de training TMI şi Qualians.

El spune că nevoia de training pentru personalul bancar vine din sofisticarea produselor şi serviciilor bancare, însă investirea în pregătirea profesională este folosită şi ca o modalitate de retenţie a angajaţilor.

În sistemul bancar lucrau anul trecut 55.369 de per­soane, iar luând în calcul un cost mediu per angajat de 900 de lei, înseamnă că băncile au cheltuit anul trecut aproxi­ma­tiv 50 milioane de lei (11 mil. euro) pentru a avea angajaţi mai bine pregătiţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO