Bănci și Asigurări

CEC Bank va lansa un credit punte pentru finanţarea agricultorilor

CEC Bank va lansa un credit punte pentru finanţarea agricultorilor

Autor: Mihaela Claudia Medrega

01.12.2011, 00:02 349

CEC Bank a încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) o convenţie privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală. CEC urmează să lanseze în perioada următoare creditul punte pentru finanţarea activităţilor incluse în Axa II a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 - Campania 2011.

Dobânda va fi de minimum 9,4%, în funcţie de clasa de performanţă financiară în care se încadrează clientul. Comisionul de gestiune este de 0,25%, aplicat la valoarea creditului şi va fi perceput de bancă la acordarea creditului.

Creditele beneficiază de garanţia emisă de Fondul de Garantare a Creditului Rural de până la 80% din valoarea creditului acordat. În completare, clienţii trebuie să prezinte băncii un bilet la ordin în alb, ipoteca mobiliară pe conturile deschise la bancă şi ipoteca asupra creanţelor faţă de APIA, constând în sumele calculate, conform adeverinţelor eliberate de APIA.

Finanţările vor putea fi accesate de clienţi din zone montane defavorizate, zone defavorizate altele decât zona montană, din agromediu, respectiv fermierii, persoane fizice/juridice sau grupuri, care desfăşoară activităţi agricole pe terenurile agricole din zonele vizate, indiferent de statutul juridic al terenului (proprietate/ concesiune/arendă).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO