Bănci și Asigurări

CEC Bank vrea ca în prima parte din 2023 să finalizeze înfiinţarea societăţii de asigurări, deja anunţată, dar şi preluarea unui IFN specializat pe emiterea de garanţii pentru credite

CEC Bank vrea ca în prima parte din 2023 să finalizeze...

Autor: Mircea Nica

11.05.2023, 09:30 1441

CEC Bank susţine că în S1/2023, odată cu finalizarea obiectivelor setate, va ajunge pe poziţia 5 în topul celor mai mari bănci Banca dă asigurări că are în continuare capacitatea de creştere organică.

CEC Bank, instituţie de credit controlată de statul român prin Ministerul Finanţelor, intenţionează ca în prima parte a anului 2023 să finalizeze înfiinţarea companiei de asigurări, proiect care a fost anunţat încă de anul trecut, şi în acelaşi timp îşi doreşte să finalizeze preluarea unui IFN specializat pe emiterea de garanţii pentru credite, potrivit informaţiilor publicate în raportul băncii pentru 2022.

„Banca îşi propune ca în prima parte a anului 2023 să finalizeze acţiunea de înfiinţare a unei societăţi de asigurări, preconizându-se că intrarea pe piaţa asigurărilor va întări încrederea clienţilor CEC Bank şi va crea noi oportunităţi de afaceri, care vor genera profituri suplimentare pentru bancă, în perioadele viitoare. Totodată, banca intenţionează să finalizeze şi preluarea pachetului majoritar de acţiuni al unei instituţii financiare nebancare specializate în emiterea de garanţii pentru credite, ceea ce va conduce la îmbunătăţirea situaţiei şi a poziţiei financiare la nivel de grup“, se arată în raportul CEC Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO