Bănci și Asigurări

Cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF prin care a rămas fără licenţă a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti

Cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF prin care a...

Autor: Mircea Nica

01.05.2023, 00:05 206

Prin hotărârea pronunţată, la acest moment, instanţa confirmă legalitatea şi temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată, susţine ASF.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF prin care i s-a retras autorizaţia de funcţionare, s-a constatat starea de insolvenţă şi s-a promovat cererea privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia, conform informaţiilor transmise de ASF.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) ia act de hotărârea pronunţată astăzi, 27.04.2023, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia. Prin hotărârea pronunţată, la acest moment, instanţa confirmă legalitatea şi temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată“, a mai transmis ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO