Bănci și Asigurări

Certasig a vândut asigurări de 7,3 mil. euro în prima jumătate a anului. Bulgaria a generat 15% din afaceri

Certasig a vândut asigurări de 7,3 mil. euro în prima...

Autor: Cristina Bellu

04.09.2017, 00:05 166

Compania de asigurări Certasig, care îşi vinde produsele prin brokeri, a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 7,3 milioane de euro în prima jumătate a acestui an.

Aproximativ 15% din afacerile raportate în primul semestru au fost generate de filiala din Bulgaria. Filiala bulgară a companiei de asigurări CertAsig a subscris în primele şase luni ale anului prime brute în valoare de

1,10 mil. euro, în creştere cu 106% com­parativ cu perioada similară a anului trecut. „Afacerea din Bulgaria a fost extrem de profitabilă şi a contribuit puternic la indicatorul excelent de SCR (cerinţa de capital de solvabilitate) de 136% al CertAsig“, a spus James Grindley, CEO al CertAsig.

Asigurările de bunuri şi cele tehnice au reprezentat 39% din afaceri, 39% au fost răspunderi, restul fiind reprezentat de asigurări maritime, de aviaţie şi asigurări de accidente de grup.

„Ne concentrăm pe consolidarea colaborării excelente cu partenerii noştri brokeri. (Ö) CertAsig Bulgaria a reuşit să aducă pe piată anumite produse noi, inclusiv garanţii contractuale, asigurări de drone, numerar în tranzit şi aviatie generală. Am lucrat îndeaproape şi cu colegii noştri români pentru a dezvolta o serie de produse orientate spre client, cum ar fi asigurările de garantii de bună executie, pentru returnarea avansului şi garantii vamale, acceptate de toate autoritătile publice“, a mentionat Maria Rangelova, manager al sucursalei din Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO