Bănci și Asigurări

Cine sunt cei desemnaţi să conducă Banca de Investiţii şi Dezvoltare şi care sunt obiectivele strategice ale băncii

Autor: Claudia Medrega

10.01.2024, 18:30 2237

Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID) este administrată în sistem dualist de un Consiliu de supraveghere şi un Directorat   Consiliul de Supraveghere este alcătuit din 7 persoane, iar Directoratul din 3 persoane  Durata mandatului primilor membri ai Consiliului de Supraveghere nu poate depăşi 2 ani şi nu poate fi reînnoit ♦  Printre obiectivele strategice ale BID se regăsesc facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii, asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii, precum şi sprijinirea procesului de accesare şi utilizare a fondurilor europene şi a efectului de multiplicare asociat.

Banca de Investiţii şi Dezvoltare, înfiinţată în anul 2023 prin hotărâre de guvern, după aproape un deceniu de discuţii şi 6 guverne, este administrată în sistem dualist de un Consiliu de Supraveghere şi un Directorat.

Din primul Consiliu de Supraveghere al băncii fac parte Ştefan Nanu - preşedinte şi 6 membri, respectiv George-Romeo Ciobănaşu, Dorin-Alexandru Badea,  Ioana Tănase, Gheorghe Marinel, Mioara Popescu şi Daniela-Elena Iliescu. Durata mandatului primilor membri ai Consiliului de supraveghere nu poate depăşi 2 ani şi nu poate fi reînnoit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO