Bănci și Asigurări

Clasamentul companiilor de asigurări generale în funcţie de diferenţa dintre prime subscrise şi despăgubiri. Asigurătorii au rămas cu 1,69 mld. lei de gestionat după plata despăgubirilor. City Insurance, Allianz-Ţiriac şi Omniasig sunt pe podium în topul realizat în funcţie de diferenţa dintre prime subscrise şi despăgubiri

Clasamentul companiilor de asigurări generale în...

Autor: Mircea Nica

25.10.2020, 09:04 718

♦ Asigurătorii din partea a doua a clasamentului rămân cu cele mai mici valori de gestionat după plata despăgubirilor ♦ Asirom are o pondere a despăgubirilor plătite din subscrierile făcute de 76%, cea mai mare pondere dintre jucătorii din clasament.

Piaţa asigurărilor generale a ajuns în primul semestru (S1) al anului 2020 la un vo­lum al primelor sub­scrise de 4,55 mld. lei, din care asi­gu­rătorii au plătit despăgubiri în va­loa­re de 2,85 mld. lei. Astfel, compa­ni­ile de asi­gurări la nivelul întregii pieţe rămân cu circa 1,7 mld. lei, pe care trebuie să îi gestio­neze în vederea acoperirii rezer­ve­lor tehnice, cedării în reasigurare şi chel­tu­ielilor administrative, însemnând circa 37% din primele subscrise, con­form cal­cu­lelor făcute de ZF pe baza datelor ASF.

City Insurance, liderul pieţei de asi­gurări, se află pe prima poziţie şi în clasa­men­tul societăţilor de asigurări generale re­a­lizat în funcţie de diferenţa dintre pri­mele brute subscrise şi despă­gu­biri, cu o di­fe­renţă de 422,2 mil. lei pe care com­pania îi are de gestionat după plata des­pă­gubirilor în primul semestru din 2020.  Astfel, City Insurance a ră­mas la finalul primelor şase luni din 2020 cu aproape 25% din valoarea dife­renţei dintre subscrieri şi despăgubiri înre­gistrată pe segmentul de asigurări generale. Nivelul despăgubirilor plătite de asigurător în S1/2020 reprezintă 61,1% din volumul subscrierilor realiza­te de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO