Bănci și Asigurări

Clienţii BRD pot în funcţie de venituri să schimbe oricând pe parcursul creditului modelul de rambursare. BRD aplică legea

BRD, a treia bancă mare, reacţionează la acuzaţiile ANPC:

Clienţii BRD pot în funcţie de venituri să schimbe...

Autor: Claudia Medrega

19.05.2023, 09:00 7475

♦ „Unii clienţi aleg modelul cu rate egale dintr-un motiv simplu şi foarte pragmatic: el le permite atât încadrarea în gradul de îndatorare din normele BNR, cât şi accesul la suma dorită“ l BRD spune că va contesta în instanţă procesul-verbal al ANPC şi alte eventuale acte subsecvente.

BRD pune în aplicare şi respectă întocmai cadrul legal în vigoare (OUG 50/2010, OUG 52/2016) atât sub aspectul modului de calcul al graficelor de rambursare, cât şi în privinţa informării prealabile a clienţilor în legătură cu cele două modele de grafice (cu rate descres­cătoare, respectiv în rate egale), a transmis ieri banca românească cu capital francez ca reacţie la acuzaţiile şi amenzile ANPC.

În plus, explică banca, după ce clien­ţii au ales la începutul con­trac­tării unui credit una din cele două va­rian­te de rambursare (cu rate egale sau cu rate descrescătoare), pe par­curs pot să schimbe modelul de ram­bursare. „La BRD, clienţii au posibilitatea, în funcţie de situaţia veniturilor la un anumit moment, să schimbe oricând pe parcursul creditului modelul de rambursare“, a transmis BRD la solicitarea ZF.

Modalitatea de calcul al dobânzii raportată la valoarea principalului (soldul creditului) este statuată prin lege şi aplică aceleaşi principii care sunt utilizate în ţările europene şi nu numai, încă de la începuturile reglementării activităţii de creditare, completează BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO