Bănci și Asigurări

Consolidare şi pe piaţa de brokeraj în asigurări. Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări din piaţă, vrea să se extindă prin achiziţia Globasig Broker. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia

Consolidare şi pe piaţa de brokeraj în asigurări....

Autor: Mircea Nica

07.12.2023, 12:36 312

Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări de pe piaţa locală, care a ajuns pe mâinile Grupului polonez Unilink, începând cu data de 31 octombrie 2021, iar ulterior întreg grupul Unilink a fost achiziţionat de către Acrisure, companie americană specializată în domeniul asigurărilor şi serviciilor finanaciare, vrea să se extindă pe piaţa locală prin achiziţia Globasig Broker.

Consiliul Concurenţei analizează momentan tranzacţia prin care Safety Broker vrea să preia activitatea de intermediere în asigurări a Globasig Broker.

“Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Safety Broker de Asigurări intenţionează să preia activitatea de intermediere în asigurări realizată de Globasig Broker. Conform prevederilor Legii concurenţei, această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, au transmis reprezentanţii Safety Broker.

Globasig Broker oferă produse de asigurare auto, respectiv Casco şi RCA, asigurări pentru bunuri şi impobile, pentru călătorii în străinătate şi vacanţe, pentru răspundere civilă legală şi profesională, pentru transporturi, de viaţă, sănătate şi economii, pentru garanţii şi riscuri financiare, în agricultură.

Safety Broker, care acum aparţine grupului american Acrisure după preluarea grupului polonez Unilink, a încheiat prima jumătate a anului 2023 cu un volum al primelor brute intermediate de 630 mil. lei, consemnând un avans de 13% faţă de perioada similară a anului trecut. Safety Broker conduce întreaga piaţă de brokeraj în asigurări, fiind şi liderul intermedierilor pe zona asigurărilor RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO