Bănci și Asigurări

Credisson da credite cu o dobanda efectiva de 27% in lei

01.03.2006, 19:51 26

Compania de credite de consum Credisson, membra a grupului Cetelem care apartine celei mai mari banci franceze BNP Paribas, incepe sa ofere si credite pentru nevoi personale de pana la 3.000 de lei noi (circa 850 de euro), pe perioade de maximum trei ani.

Dobanda practicata este de 17,9% pe an, la care se adauga un comision de 8,9%. In total, clientul va avea de platit dobanda anuala efectiva de 27,02%.

Durata minima de creditare este de 6 luni, iar valoarea standard preaprobata a unui credit este de 2.000 de lei noi, banii putand fi folositi fara nici o restrictie.

Pentru inceput sunt vizati clientii care au apelat deja la credite pentru cumpararea de bunuri din magazinele cu care lucreaza compania, existand deja o baza de date privind capacitatea si comportamentul de rambursare al acestora.

Incepand din aprilie 2005, firma de credite de consum Credisson este controlata de compania Cetelem - divizia de consumer finance a celui mai mare grup bancar francez BNP Paribas, iar in aceasta primavara urmeaza sa-si schimbe numele in Cetelem Romania, devenind filiala a grupului.

La sfarsitul anului trecut, Credisson a introdus in capital profituri nerepartizate in valoare de 5,5 milioane de euro, pana la echivalentul a 6,4 mil. euro.

Printre proiectele perioadei urmatoare figureaza lansarea de carduri de credit, precum si acordarea de imprumuturi pentru uz personal si de credite auto.

Credisson opereaza una dintre cele mai extinse retele de puncte de vanzare - de peste 460 - infiintate in mai mult de zece mari retele de magazine care vand bunuri de folosinta indelungata. Compania va acorda finantari exclusiv pe cont propriu, fara a mai derula activitati de brokeraj pentru banci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels