Bănci și Asigurări

Creditul cu ipotecă va putea fi mutat de la o bancă la alta, la costuri mai mici

Creditul cu ipoteca va putea fi mutat de la o banca la alta, la costuri mai mici
22.07.2010, 17:06 2011

După ce comisionul de rambursare anticipată a creditului a fostplafonat la maximum 1% luna trecută, astfel încât clienţii băncilorse pot muta la o bancă ce practică dobânda mai mică, ConsiliulConcurenţei propune încă o măsură care să uşureze mutareacontractului de la o bancă la alta, scrie inCont.ro.

Un client poate fi preluat de o altă bancă, urmând ca cedareaipotecii să se facă între bănci şi el să nu mai fie nevoit săplătească pentru asta. Încă nu se ştie dacă se va elimina plataipotecii sau dacă aceasta se va diminua substanţial.

"Dacă o ipotecă s-ar transmite de la primul creditor la aldoilea creditor, onorariul notarial va fi la un tarif fix, probabilla 100-150 de lei, deci reducerea ar fi semnificativă", spune IonMarin, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici dinRomânia.

În prezent numai onorariul notarului si tariful de cartefunciară ajung la 5.000 de lei. În plus, acum durează peste osăptămână mutarea creditului. Modificările ar urma să rezolvemutarea ipotecii la altă bancă în doar două zile, spun notarii.

Mai multe informaţii despre mutareaipotecii la o altă bancă aflaţi vineri, de laora 12:00, la videochat-ul www.incont.ro, care îl are ca invitat pepreşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO