Bănci și Asigurări

Creştere de 25%. Banca Transilvania, profit net de aproape 1 mld. lei după nouă luni

Creştere de 25%. Banca Transilvania, profit net de...

Autor: Claudia Medrega

14.11.2018, 00:07 5054

Banca Transilvania, a doua cea mai mare insti­tu­ţie de credit după active de pe piaţa bancară locală, a ob­ţinut după primele nouă luni din 2018 un profit net de 979 mil. lei, în creştere cu 25,6% comparativ cu aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Câştigul a fost influenţat de as­cen­siunea veniturilor în condiţiile majorării creditării cu aproape 9%, într-un context caracterizat de creşterea dobânzilor.

Banca Transilvania avea după nouă luni din 2018 venituri operaţionale de 2,24 mld. lei, cu 17% peste încasările din aceeaşi perioadă a anului 2017.

„Suntem multumiţi că am reuşit să îmbinăm creşterea organică şi profitabilitatea cu un proces rapid de integrare a businessului şi clienţilor Bancpost. Prioritatea noastră a fost şi rămâne experienţa clienţilor noştri în utilizarea serviciilor bancare şi finanţarea economiei. Am optat pentru o integrare rapidă a Bancpost pentru că este în avantajul clienţilor, precum şi pentru că favorizează creşterea. Totul merge bine şi suntem încrezători în ceea ce priveşte fuziunea de la finalul anului“, a declarat Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

La nivelul întregului grup Banca Transilvania, pro­fi­tul net a urcat după nouă luni din 2018 până la 1,24 mld. lei.

Soldul creditelor nete acordate de Banca Transilvania înregistra la finele lunii septembrie un salt de aproape 9%, ajungând la 32,5 mld. lei.

Ascensiunea creditării a influenţat şi creşterea activelor. Grupul Financiar Banca Transilvania are active totale de 76,6 mld. lei, din care 64,7 mld. lei sunt activele băncii.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro