Bănci și Asigurări

Cristian Constantinescu, directorul Allianz-Tiriac Asigurari, se va retrage in 2-3 ani

Cristian Constantinescu, directorul Allianz-Tiriac Asigurari, se va retrage in 2-3 ani

Cristian Constantinescu

06.12.2007, 19:43 157

Cristian Constantinescu, 57 de ani, unul dintre cei mai puternici si cunoscuti oameni de pe piata asigurarilor, se va retrage de la conducerea companiei Allianz-Tiriac, liderul pietei de profil, in urmatorii 2-3 ani.
"Dupa ce vom finaliza procesul de schimbare a modelului de business dintr-o companie orientata spre produs intr-o companie clar orientata spre clienti, e foarte probabil sa ma retrag. Am obligatia, potrivit regulilor grupului, sa fac o lista cu cel putin trei persoane care ar putea sa ma inlocuiasca", afirma cel care, in 1994, a construit de la zero, impreuna cu alti doi specialisti in asigurari si cu trei milioane de dolari ale omului de afaceri Ion Tiriac, compania Asigurari Ion Tiriac, preluata in 2000 de grupul german Allianz.
Compania valoreaza acum 411 milioane de euro, potrivit Anuarului Top 100 companii valoroase, realizat de ZF si Capital Partners, dublu fata de anul anterior. Ceilalti doi care au participat la fondarea companiei sunt Ileana Cucos si Gavril Muresan. Cucos, 51 de ani, este acum director general adjunct, responsabila de asigurarile de viata, in timp ce Muresan, 71 de ani, s-a pensionat la sfarsitul lunii iulie.
Inainte de a infiinta Asigurari Ion Tiriac, Constantinescu a lucrat la ADAS (Administratia Asigurarilor de Stat), iar mai tarziu la Astra Asigurari, unde s-a ocupat de reasigurari.
De 13 ani incoace conduce Allianz-Tiriac, care a devenit cel mai mare business din piata asigurarilor in 2002, depasind Asirom.
In 2006, compania a avut o cifra de afaceri de aproape 317 milioane de euro, iar pentru acest an estimeaza venituri din prime brute subscrise de circa 354 de milioane de euro.
Despre 2007, Constantinescu spune ca acesta a fost "cel mai dificil an" de cand activeaza in asigurari, din cauza schimbarii modelului de business al Allianz-Tiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO