Bănci și Asigurări

Cristian Stancu, actionar, Maristar: Noi activăm în mai multe zone ale ţării şi vedem acelaşi trend spre mai bine. Cei doi actori principali ai unei societăţi actorul public prin politicile de guvernanţă ale statului şi factorul privat urmează o linie ascendentă.

ZF Investiţi în România - Ploiesti

Cristian Stancu, actionar, Maristar: Noi activăm în mai...

Autor: Mircea Nica

08.12.2023, 11:52 298

Noi activăm în mai multe zone ale ţării şi vedem acelaşi trend spre mai bine. Cei doi actori principali ai unei societăţi actorul public prin politicile de guvernanţă ale statului şi factorul privat urmează o linie ascendentă. Nu pot veni toate deodată să avem o economie ca în Germania sau Elveţia, dar lucrurile merg bine, susţine Cristian Stancu, acţionar, Maristar, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank, la Ploieşti

“Avem o perspectivă economică mai bună decât a altor ţări din UE. Noi activăm în mai multe zone ale ţării şi vedem acelaşi trend spre mai bine. Cei doi actori principali ai unei societăţi actorul public prin politicile de guvernanţă ale statului şi factorul privat urmează o linie ascendentă. Nu pot veni toate deodată să avem o economie ca în Germania sau Elveţia, dar lucrurile merg bine”, a spus Cristian Stancu.

Ce a mai spus Cristian Stancu:

Eu sunt proprietarul grupului de firme Maristar. Acţionăm pe două linii majore, partea de construcţii unde suntem dezvoltatori imobiliari şi antreprenori generali în domeniile de infrastructură publică şi pe partea cealaltă HORECA, avem restaurante în Ploieşti şi Bucureşti şi vedem foarte bine starea economiei bazată pe stabilitate politică, investiţii foarte mari în domeniile publice, în toată infrastructura.

Avem o perspectivă economică mai bună decât a altor ţări din UE. Avem o stabilitate politică care în contextul geopolitic este foarte importantă, avem foarte multă lichiditate în bănci, iar statul se uită foarte mult către investiţiile publice care aduc plus valoare. Dacă ne uităm la toate scenariile apocaliptice trebuia să vină o criză de 3-5 ani ori noi avem o creştere economică an de an sustenabilă, bună.

Atragerea fondurilor europene, pentru prima dată, cel puţin pe domeniul nostru la nivelul ministerului transporturilor, în domeniul de infrastructură avem o execuţie bugetară peste cea planificată. Stabilitatea aceasta politică, discursul pro-european, trupele americane care vin aici dă o siguranţă investitorilor.

În domeniul de imobiliare discutăm despre clienţi ai unor apartamente. Decizia lor de a achiziţiona un apartament este constrânsă de ce aud oamenii la televizor, media, respectiv urmează apocalipsa, urmează o criză, nu sunt bani, mare atenţie ce faceţi cu banii şi aşa am ajuns cu depozite ale populaţiei imense în bănci. Oamenii au fost cumva limitaţi în decizia lor prin ceea ce aud în media.

Avem livrate peste 1.200 de apartamente, acestea sunt antecontractate înainte de a ne apuca de construcţii.

Clasa de mijloc în judeţul Prahova este foarte bine conturată, cu un nivel salarial bun. Este Universitatea de Petrol şi Gaze care de acolo ies ingineri petrolişti. Cei care lucrează afară au salarii şi de 10.000 dolari pe lună, iar cei care sunt în România nu câştigă salariul minim pe economie, ci undeva spre mediu. Ei trebuie să mai facă ceva ca să se apere împotriva inflaţiei. Cum te aperi de inflaţie, făcând investiţii, care îşi aduc o valoare adăugat. 

La proiectele noastre avem un preţ de start, mai creştem puţin pe parcurs, dar la doi ani după ce se închide proiectul are o valoare peste ceea ce a plătit clientul 30-40%. Acoperă şi inflaţia, face şi profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO