Bănci și Asigurări

CSSPP lasă Aviva să separe fondul de pensii de compania de asigurări

CSSPP lasă Aviva să separe fondul de pensii de compania de asigurări

Autor: Ciprian Botea

12.12.2011, 00:02 189

Conturile celor 10.000 de participanţi la fondul de pensii facultative (pilonul III) administrat de britanicii de la Aviva vor fi transferate din portofoliul companiei de asigurări în cel al societăţii de pensii (Aviva Pensii) după ce tranzacţia anunţată în vara acestui an a primit avizul definitiv al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Fondul administra la sfârşitul lunii noiembrie active de 21,7 mil. lei (circa 5 mil. euro).

Tranzacţia primise avizul prealabil al autorităţii de supraveghere în luna iulie, dar administratorul a avut nevoie şi de acceptul participanţilor. Clienţii care nu au fost de acord cu operaţiunea şi-au putut transfera contul, fără să plătească penalităţi, la un alt administrator.

Fondul avea la sfârşitul lunii trecute 9.992 de participanţi, cu 80 de persoane mai puţin decât la sfârşitul lunii iulie. Grupul Aviva se află în prezent într-un proces de reorganizare a operaţiunilor internaţionale, iar surse din piaţă afirmă că acesta negociază vânzarea afacerilor locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO