Bănci și Asigurări

Cu cât îl plătea pe Ştefan Nanu International Investment Bank, cu sediul iniţial la Moscova: 150.000 euro/an (12.500 euro/lună)

Ştefan Nanu

Ştefan Nanu

Autor: Claudia Medrega

11.10.2022, 09:30 8675

Ştefan Nanu, care a fost în ultimii ani director în cadrul Băncii Internaţionale de Investiţii (International Investment Bank -IIB), a încasat în 2021 de la această bancă un venit anual de 150.000 de euro, adică 12.500 de euro/lună, potrivit declaraţiei de avere de la Ministerul Finanţelor, instituţie în care el a revenit recent pe poziţia importantă ocupată anterior, de director general al Trezoreriei Statului. 

În anul 2018, Nanu ajungea la Banca Internaţională de Investiţii, o instituţie multinaţională cu sediul iniţial la Moscova şi în prezent la Budapesta, bancă ce este şi emitent de obligaţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti. 

El a ocupat poziţia de director al departamentului de datorie şi finanţare structurală în cadrul Băncii Internaţionale de Investiţii şi a avut în 2021 un câştig anual de 150.000 de euro, adică 12.500 euro/lună. Banca Internaţională de Investiţii este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în 1970 în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale, cei nouă membri/acţionari ai băncii fiind Rusia, Ungaria, Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Mongolia, România, Slovacia şi Vietnam. Înanite de a ajunge la Banca Internaţională de Investiţii, Ştefan Nanu a condus Trezoreria Statului din cadrul Ministerului Finanţelor din România timp ce aproximativ un deceniu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO