Cum a crescut salariul angajaţilor din asigurări în ultimii opt ani. Acum câştigă mai bine decât angajaţii băncilor şi de două ori mai mult decât salariul mediu net pe economie

17 sep 2016 Ziarul Financiar

Salariul mediu net al angajaţilor din asigurări este în prezent de peste două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie.

Industria de asigurări, unul dintre cele mai zbuciumate sectoare din economia locală în ultimul an, sufocată de pierderi vreme de 10 ani, cerinţe mai dure de capital şi falimente răsunătoare, reuşeste să se poziţioneze în pofida acestor probleme în topul industriilor cu cele mai mari salarii medii lunare plătite angajaţilor.

Astfel, la finalul lunii iulie angajaţii din asigurări încasau în medie un salariu net de 4.416 lei (aproape 1.000 de euro), cu circa 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Ritmul de creştere al salariului mediu din asigurări a fost peste salariul mediu pe economie, care a crescut în ultimul an cu 13%, până la 2.078 de lei. Salariul mediu net al angajaţilor din asigurări este în prezent de peste două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie. Salariul mediu al angajaţilor din asigurări este mai mare chiar decât în cazul angajaţilor din bănci, unde venitul mediu este de 4.300 de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
crestere
, mediu
, salariu
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide