Bănci și Asigurări

Cum a reuşit patronul unei firme de brokeraj să fraudeze peste 100 de poliţe RCA care erau destinate unei autorităţi publice?

Cum a reuşit patronul unei firme de brokeraj să...

Autor: Mircea Nica

06.02.2024, 00:06 1071

Din cauza sistemului folosit de asigurători, brokerii care vor să facă erori, care sunt de natură penală, le pot face  Brokerii din retail, chiar dacă câştigă o flotă, preferă să introducă singuri manual datele pentru fiecare maşină Când se produce o daună, asigurătorul verifică amănunţit toate documentele, inclusiv poliţa şi specificaţiile tehnice ale vehiculului, şi se vede nivelul primei şi automat, dacă se constată neconcordanţe, nu se acordă despăgubirea.

Frauda prin care patronul unei firme de brokeraj (care conform infor­maţiilor vehiculate ar fi Fast Brokers) a modificat 109 de poliţe RCA emise prin înscrierea unor prime de asigurare mai mari, pe care le remitea bene­ficiarului asigurat ridică o multi­tudine de întrebări: care sunt slăbi­ciunile siste­mului, cum funcţio­nează platforma, cum se plătesc primele, cine adminis­trează platforma, cine verifică datele?

Sistemul folosit de asigurători ar fi cel prin care brokerul ar fi reuşit să fraudeze cele 109 poliţe RCA, după cum a explicat un specialist din piaţa asigurărilor pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO