Bănci și Asigurări

Daunele mai mici le-au lăsat austriecilor de la VIG un profit de 3 milioane de euro la nouă luni

Daunele mai mici le-au lăsat austriecilor de la VIG un...

Autor: Ciprian Botea

19.11.2014, 00:08 267

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, acţionarul majoritar al companiilor Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a sub­scris prime de 244 mil. euro pe piaţa locală în perioada ianuarie-septembrie, în scădere cu 11% faţă de anul trecut, dar a reuşit să revină pe profit pe fondul reducerii cheltu­ielilor cu daunele şi a celor administrative. Profitul brut a fost de 2,6 mil. euro, faţă de o pierdere de 36 mil. euro anul trecut.

Cheltuielile operaţionale s-au redus cu 4% în primele nouă luni, la 54 mil. euro, în condiţiile în care reţeaua teritorială s-a restrâns, iar numărul de angajaţi a scăzut de la 2.700 la sub 2.400. Un impact puternic asupra rezultatului l-a avut însă reducerea cu 30% a cheltuielilor cu daunele, la 87 mil. lei, ca urmare a restructurării businessului de asigurări auto.

„Piaţa românească este în continuare dificilă, în special pe segmentul poliţelor auto. Scăderea afacerilor pe asigurări generale a fost cauzată de continuarea operaţiunilor de restructurare a portofo­liului, în timp ce pe asigurări de viaţă scăderea a venit odată cu oprirea vânzărilor de poliţe de grup“, scriu oficialii VIG în raportul trimestrial.

Subscrierile din asigurări generale au scăzut cu aproape 5% în primele nouă luni, la 209 mil. euro, în timp ce declinul pe asigurări de viaţă a fost de aproape 37%, la 35 mil. euro.  Cea mai mare parte a afacerilor de asigurări de viaţă provin de la BCR Viaţă, companie care a trecut printr-o restructurare dură şi printr-o schimbare de strategie şi de management în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO