Bănci și Asigurări

De ce aleg românii să cumpere produse în rate de la retailer în loc să cumpere prin credite bancare?

De ce aleg românii să cumpere produse în rate de la...

Autor: Mircea Nica

28.12.2021, 15:54 2978

Românii întotdeauna au fost puternic orientăţi către consum şi achiziţionarea produselor, chiar dacă bugetul nu a fost întotdeauna suficient. Acest lucru de multe ori duce la credite sau carduri de cumpărături, mai ales de sărbători. Cum au ajuns IFN-urile să fie mai la îndemână comparativ cu băncile?

Traian Baicu, CEO al Credex, o instituţie financiară nebancară, este de părere că avatajul, în ceea ce priveşte strict achiziţionarea de produse, este de a fi prezenţi la punctul de vânzare, fie fizic în magazine sau chiar online când produsele sunt adăugate în coş.

“Clientul continuă procesul de achiziţie produse în acelaşi timp cu finanţarea şi nu invers, cum ar fi în cazul accesării unui credit din bancă. Comparativ cu un credit de consum bancar, putem enumera câteva beneficii: accesarea unor sume mici începând de la 500 lei, perioadă mai scurtă de rambursare începând de la 2 luni, birocraţie redusă, aplicare 100% online şi timp foarte scurt de obţinere al creditului. Valoarea medie a unui credit de consum, conform cifrelor noastre, este de aproximativ 2.700 lei, o medie mult mai mică comparativ cu o creditare bancară”, a spus Traian Baicu, pentru ZF.

Contextul pandemic a forţat toate industriile spre o digitalizare accelerată, mutând aproape toate activităţile pe zona de online. Cu toate acestea, de ce românii preferă să cumpere produsele pe care şi le doresc printr-o finanţare, alta decât cea bancară?

“Pentru creditele accesate online folosim un proces 100% digital pentru aplicaţii şi semnătură electronică pentru contractele de credit. Clienţii adaugă produsele în coş, aleg finanţarea prin Credex şi primesc produsele acasă prin curier. Creditul pentru bunuri de consum poate fi accesat şi fizic din reţeaua magazinelor comercianţilor parteneri. Procesul este unul foarte rapid şi facil pentru clienţi, pentru că aceştia îşi pot alege produsele din magazin şi pot pleca cu acestea acasă întrucât procesul de aplicare şi aprobare al creditului, chiar şi în magazin, este foarte rapid”, susţine Traian Baicu.

El a mai explicat că IFN-urile sunt instituţii financiare care respectă condiţiile de creditare şi măsurile legislative reglementate de BNR, acestea fiind aceleaşi ca în cazul băncilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO