Bănci și Asigurări

Decizie mult aşteptată de clienţii Astra: Curtea de Apel a emis hotarârea definitivă de faliment

Decizie mult aşteptată de clienţii Astra: Curtea de Apel a emis hotarârea definitivă de faliment

Autor: Anelis Baciu

29.04.2016, 10:58 536

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât definitiv astăzi intratea în faliment a companiei de asigurări Astra, după aproape opt luni de la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Acest lucru înseamnă că păgubiţii Astra Asigurări vor începe să primească plăţile în contul daunelor suferite.

„Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat act de hotărârea instanţei Curţii de Apel Bucureşti în urma căreia a rămas definitivă intrarea în procedură de faliment a companiei Astra Asigurări. Potrivit legii, sunt întrunite condiţiile pentru ca FGA să poată demara efectuarea plăţilor către creditorii Astra care au dosare aprobate la plată de către Comisia FGA”,  a transmis Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a Astra Asigurări la finalul lunii august a anului trecut şi a cerut deschiderea procedurii de dizolvare şi faliment a asigurtorului controlat de omul de afaceri Dan Adamescu după ce majorarea capitalului cu suma de 425 mil. lei prin atragerea unui investitor strategic a eşuat.

Astra se număra printre cei mai mari asigurtori locali, cu o cotă de piaţă de 10% şi subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an. Portofoliul asigurătorului era format în principal din poliţe auto obligatorii (RCA), care cumula circa 40% din poliţele, echivalentul a circa 881.000 de contracte.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9250
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.7278
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.7274
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.0120