Bănci și Asigurări

Deloitte CFO Summit 2024. George Călinescu, CFO, Banca Transilvania: Macroeconomic, 2024 va fi un an relativ bun

George Călinescu, CFO, Banca Transilvania: Noi am ajuns la un nivel mediu de aproape două milioane de tranzacţii cu cardul pe zi. Asta ne arată că gradul de bancarizare creşte, dar mai e loc de creştere.

George Călinescu, CFO, Banca Transilvania: Noi am ajuns la un nivel mediu de aproape două milioane de tranzacţii cu cardul pe zi. Asta ne arată că gradul de bancarizare creşte, dar mai e loc de creştere.

Autor: Răzvan Botea

15.03.2024, 00:06 803

„Evoluţia creditării o aşteptăm să fie la un nivel pozitiv în 2024. Pe de-o parte, există încă programe guvernamentale, dar şi evoluţii din partea mediului antreprenorial care au nevoie să se dezvolte“.

George Călinescu, CFO, Banca Transilvania, a spus la conferinţa anuală Deloitte CFO Summit că 2024 va fi un an bun din punct de vedere macroeconomic, iar dobân­zile vor scădea, în scenariul cel mai probabil.

„Noi credem că, macroeco­nomic, 2024 va fi un an relativ bun. Aţi văzut estimările, inclusiv la nivel european, chiar dacă există scenarii care analizează posibilitatea unor întârzieri în reducerea dobânzilor şi, respectiv, în accelerarea evoluţiilor pozitive din economie, scenariul de bază este unul în care dobânzile vor scădea. Poate nu în luna următoare, dar vor scădea undeva spre jumă­tatea anului“, a spus el la Deloitte CFO Summit, conferinţă realizată în parteneriat cu Ziarul Financiar.

George Călinescu a fost unul dintre speakerii conferinţei dedicate directorilor financiari din România. În opinia sa, creditarea va creşte în 2024.

„Evoluţia creditării o aşteptăm să fie la un nivel pozitiv în 2024. Pe de-o parte, există încă programe guvernamentale, dar şi evoluţii din partea mediului antreprenorial care au nevoie să se dezvolte. Pentru noi, anul 2023, aşa cum ştiţi, a venit cu o evoluţie peste nivelul pieţei, cu 12,5% creştere şi dacă ne ducem pe sectoare şi retail şi pe corporate am crescut peste nivelul mediu al competiţiei noastre.”

De asemenea, a adăugat el, gradul de bancarizare creşte, însă încă este loc pentru îmbunătăţire: „Noi am ajuns la un nivel mediu de aproape 2 milioane de tranzacţii cu cardul pe zi. Asta ne arată că gradul de bancarizare creşte, dar mai e în loc de creştere şi o să vedem creşteri şi pe activităţile care nu sunt strict legate de partea de creditare în următorii ani.”

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO