Bănci și Asigurări

Depozitele Alpha Bank România s-au topit într-un an cu 20%. Banca a terminat anul 2015 tot pe pierdere, dar mai mică

Depozitele Alpha Bank România s-au topit într-un an cu...

Autor: Liviu Popescu

07.03.2016, 00:06 452

Depozitele Alpha Bank, cel mai mare jucător din sistem cu acţionariat elen, afişau la finele lunii decembrie din 2015 un volum de 1,4 mld. euro (echivalentul a 6,4 mld. lei), în scădere cu 19% faţă de finele anului precedent, potrivit datelor din raportul publicat de compania-mamă de la Atena.

Astfel, criza prin care a trecut Grecia, stat ale cărui datorii ajunseseră în vară chiar la un nivel de 170% din Produsul Intern Brut şi se modela chiar scenariul excluderii din zona euro, şi-a făcut simţită prezenţa şi pe piaţa locală.

Este posibil ca mulţi români deponenţi la Alpha Bank să-şi fi retras banii de la instituţia elenă de credit pe fondul incertitudinilor legate de ce ar în­semna pentru sectorul bancar din Grecia o ieşire a statului din clubul monedei unice şi dacă acest traseu pe ape tulburi ar fi presupus implicit şi ieşirea Greciei din pachetul celor 27 de ţări europene.

Alpha Bank România a reuşit totuşi să-şi diminueze pierderile comparativ cu anul 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO