Bănci și Asigurări

Divizia pentru medici a BT a dat credite de 100 mil. euro

20.10.2008, 18:59 68

Divizia pentru medici a Bancii Transilvania, lansata in octombrie trecut, a acordat in primul an de functionare credite in valoare de 100 de milioane de euro.

"La un an de activitate, Divizia pentru medici are plasamente de 100 de milioane de euro, 2.600 de credite acordate si aproape 9.000 de medici clienti", a declarat Ionut Patrahau, directorul general adjunct al Bancii Transilvania.
Divizia pentru medici se adreseaza medicilor specialisti si rezidenti prin produse de finantare in scop profesional si personal, iar suma imprumutata poate sa ajunga la 300.000 de euro. Din septembrie, banca a oferit si clientilor tehnicieni dentari un pachet de produse de creditare, suma maxima fiind de 265.000 de euro.
Banca Transilvania a deschis pana acum opt agentii dedicate medicilor in urmatoarele orase: Bucuresti, Cluj, Iasi, Targu Mures, Timisoara, Craiova, Oradea si Galati. Urmatoarele orase in care vor fi deschise unitati specializate sunt Constanta si Brasov.
Divizia pentru medici este cea de-a patra linie de afaceri a bancii, alaturi de segmentele destinate persoanelor fizicie, IMM-urilor si clientilor corporativi. In prima luna de activitate a diviziei de medici, octombrie 2007, banca estima pentru primii trei ani de functionare credite acordate in valoare de aproximativ un miliard de euro, tintind o cota de piata de 40% pe acest sector de piata.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO