Bănci și Asigurări

Dolarul crestere in ritmul obisnuit

06.04.2001, 00:00 18



Cursul leului in raport cu dolarul a crescut in ritmul sau obisnuit in sedinta de ieri pe piata interbancara, Banaca Nationala a anuntat un curs de referinta, valabil pentru astazi de 27.673 lei/dolar, in crestere cu 48 de lei fata de lei fata de sedinta precedenta.

Acesta reprezinta o devalorizare de 0,17% normala pentru o sedinta de joi, tranzactiile de ieri urmand a fi decontate dupa weekend. De la inceputul anului raportul de schimb leu dolar a urcat cu 6,7%, ceea ce reprezinta o devalorizarea anualizata de 28,4%.

Pe piata valutara interbancara nu nu a gfost prea multa agitatie ieri. La deschiderea sedintei cotatiile erau in 27.668/27.673 lei/dolar si in acest interval au stat aproape toata ziua. La inchidere ultimele tranzactii se faceau la 27.660/27.680 lei/dolar.

Dobanzile la depozitele overnigt au deschis sedinta de ieri la 45/47% si pe fondul unei lichiditati mai ridicate au scazut putin, ajungand pana la 43/48%.

BNR a atras ieri din piata 715 miliarde de lei pe o perioada de o luna, la o dobanda de 49% si 322 de miliarde de lei pe o perioada de doua saptamani pentru un randament mediu de 47,5%.

Acesta a determinat revenirea ratelor dobanzilor. Catre sfarsitul sedintei ultimele tranzactii pentru termenul de o zi pe piata interbancara se faceau la 48%.

ai pentru depozitele la teren de o saptamana cotatiile bancilor au fosr relativ imobile. Pentru depozitele atrase bancile afisau cotatii in jur de 45%, in timp ce pentru depozitele plasate oferatele s-au situat in jur de 48%.

Dealerii pietei interbancare spun ca in perioada urmatoare este posibil sa apara o usoara presiune asupra cursului de schimb, din cauza unei lichiditati mai ridicate.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24