Bănci și Asigurări

Dorel Duţă, Preşedinte UNSICAR: Clienţii au fost supăraţi la început pentru că a venit un tsunami, cu turbulenţe care au impactat pe preţ

ZF Bankers Summit 2022

Dorel Duţă, Preşedinte UNSICAR: Clienţii au fost...

Autor: Mara Rolea

13.07.2022, 12:11 75

Brokerii s-au adaptat destul de repede după falimentul City Insurance, au fost în piaţă, dar clienţii au fost supăraţi la început pentru turbulenţele care au impactat pe preţ, a spus Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR, în cadrul Conferinţei ZF Bankers Summit 2022.

“Brokerii s-au adaptat destul de repede, au fost în piaţă, au venit cu sfaturi către clienţi, piaţa a absorbit şocul. Clienţii au fost supăraţi la început pentru că a venit un tsunami, cu turbulenţe care au impactat pe preţ.”

„A dispărut leaderul pieţei care prin natura lui practica nişte preţuri nesustenabile. Acestea ţineau piaţa jos. El dispărând, preţurile au început să evolueze în sus şi în jos”, afirmă Dorel Duţă.

Ce a mai spus Dorel Duţă, preşşedinte UNSICAR:

- A dispărut leaderul pieţei care prin natura lui practica nişte preţuri nesustenabile. Acestea ţineau piaţa jos. El dispărând, preţurile au început să evolueze în sus şi în jos

- Brokerii s-au adaptat destul de repede, au fost în piaţă, au venit cu sfaturi către clienţi, piaţa a absorbit şocul, a început din septembrie unde a fost mai greu, au fost şi momente când noi fiind în front office, fiind primii în  relaţia cu clientul, au fost şi clienţi care au fost supăraţi şi şi-au manifestat supărarea mai rău, dar începând cu noiembrie, am fost ca piaţă, brokerii în general, am fost o sursă de informaţie aproape online. Cu autoritatea aveam nişte raportări aproape săptămânale şi existau informaţii în piaţă de o acurateţe destul de mare vis-a-vis de comportament, de număr de poliţe, de cum se redistribuie piaţa.

-În T1 este 71% din total piaţă şi am plecat în anii 2000 de la 20%.

-De-a lungul vremii, distribuţia de poliţe RCA este mai mare, dar distribuţia produse non-RCA tot timpul a crescut pentru că aceasta este piaţa în care ne manifestăm.

-Pe partea de asigurări de răspundere civilă suntem pionieri, dar sunt produse de nişă care nu prea există. Sunt produse care în zona de CMR..

-Piaţa noastră a rămas închistată pe locuinţe, nu avem produse mai flexibile, mai simple.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO