Bănci și Asigurări

Două treimi dintre utilizatorii de Internet folosesc Mobile şi Internet Banking

Două treimi dintre utilizatorii de Internet folosesc...

Autor: Bogdan Alecu

05.05.2022, 13:32 130

Dintre utilizatorii români de internet 67,9% folosesc serviciile bancare online - internet banking sau mobile banking. Două treimi dintre aceştia folosesc serviciile bancare digitale în mod uzual - săptămânal sau chiar mai des, iar restul de o treime sunt ocazionali, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

63,6% dintre respondenţi au obiceiul să ţină evidenţa veniturilor şi cheltuielilor şi îşi urmăresc bugetul lunar. Şi, odată cu dezvoltarea serviciilor de internet banking şi mobile banking, acest lucru este mult mai uşor, aplicaţiile bancare digitale oferind o perspectivă de ansamblu asupra soldurilor şi asupra veniturilor şi cheltuielilor.

”Anul trecut CEC Bank şi-a dublat numărul de utilizatori de Mobile Banking. În medie, fiecare utilizator intră în aplicaţie pentru a-şi verifica soldurile o dată la 4 zile şi realizează operaţiuni odată pe lună. Pentru a oferi acces clienţilor mai repede şi mai uşor la situaţia lor financiară, am relansat aplicaţia de mobile banking. sub un nume nou – CEC App şi cu un design modern, îmbunătăţit şi funcţionalităţi noi: creditare online. Din Mobile banking. se pot contracta credite de nevoi personale, printr-un flux scurt, fără documente suplimentare şi cu acordare pe loc”, declară Mugur Podaru, Director Operaţiuni la Distanţă în cadrul CEC Bank.

Sondajul privind situaţia financiară a românilor a fost realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, în luna martie, pe un eşantion de aproape 1.400 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 60,3% dintre respondenţi sunt salariaţi, 44,2% au declarat venituri între 2.500 lei şi 5.000 de lei, iar aproape jumătate – 46,9% - sub 2.500 de lei lunar. 38,1% dintre cei chestionaţi  au vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, 36% au studii superioare şi puţin peste 13% studii postuniversitare.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO