Bănci și Asigurări

După ce fostul şef al misiunii FMI în România Reza Baqir a devenit guvernator al băncii centrale din Pakistan anul trecut, şi Murtaza Syed a devenit viceguvernator al băncii centrale din Pakistan

După ce fostul şef al misiunii FMI în România Reza...

Autor: Mircea Nica

22.01.2020, 00:04 146

Influenţa Fondului Monetar Internaţional (FMI) creşte în Pakistan odată cu numirea lui Murtaza Syed în funcţia de guvernator adjunct al Băncii Naţionale din Pakistan pentru un mandat de trei ani, conform Bloomberg. 

Această numire vine după ce anul trecut, Reza Baqir, fostul şef al misiunii FMI din România a devenit guvernator al băncii centrale din Pakistan. Prim-ministrul din Pakistan Imran Khan l-a numit pe economistul FMI Reza Baqir în funcţia de guvernator al băncii centrale pentru a stabiliza economia.

Economia Pakistanului a înregistrat succese timpurii, ceea ce a determinat o actualizare a perspectivelor sale de rating de către Moody Investors Service, care a menţionat reducerea deficitului de cont curent şi reducerea riscurilor de vulnerabilitate externă. 

Reza Baqir şi Murtaza Syed trec de la FMI la conducerea băncii centrale din Pakistan

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO