Bănci și Asigurări

Elena Ungureanu, Visa Romania: Numărul de tranzacţii cu cardul în mijloacele de transport în comun creşte de două ori mai repede decât numărul de tranzacţii totale la nivel de ţară

Videoconferinţa ZF Visa “Mobilitate urbană în era plăţilor digitale”

Elena Ungureanu, Visa Romania: Numărul de tranzacţii cu...

Autor: Răzvan Botea

06.04.2022, 10:49 91

Elena Ungureanu, country manager, Visa Romania, a spus, la videoconferinţa ZF Visa “Mobilitate urbană în era plăţilor digitale”, că numărul de plăţi digitale din mijloacele de transport în comun creşte de două ori mai repede decât numărul de tranzacţii la nivel naţional.

„Numărul de tranzacţii cu cardul în mijloacele de transport în comun creşte de două ori mai repede decât numărul de tranzacţii totale la nivel de ţară, confirm datelor de la Banca Naţională. Avem creşteri foarte importante. Dacă ne uităm pe aceste date, creşterea de al an la an este de 30%”, a spus ea.

Ce a mai spus Elena Ungureanu la ZF Visa “Mobilitate urbană în era plăţilor digitale”:

Plăţile digitale în transport sunt răspunsul unei necesităţi pe care am văzut-o în piaţă.

Mai vedem o tendinţă de folosire mixtă a transportului personal cu transportul în comun, pentru ca oamenii să îşi atingă destinaţia.

Când vorbim despre mobilitate urbană nu vorbim numai de transport în comun Vorbim de parcări, încărcarea vehiculelor electrice, carsharing. Mobilitatea urbană este un conglomerat din toate aceste elemente.

Mijloacele de transport de călători sunt răspunzătoare cam de 70% din emisiile de CO2 din trafic. Am decis să ne implicăm la nivel global şi european. Avem în acest moment peste 500 de proiecte la nivel global.

Putem să considerăm că în Europa, unde sunt peste 60 de oraşe precum Londra, Paris, Madrid, sau oraşe mai mici cu potenţial turistici precum Porto, Torino, Varşovia, soluţia de plată contactless în mijloacele de transport în comun a venit ca răspuns natural, ca o dorinţă a consumatorului şi autorităţilor de a fluidiza ce înseamnă trafic.

Soluţiile de plăţi electronice pentru transport au fost implementate acolo unde este populaţia mai mare. Numărul de tranzacţii este foarte mare. Pe Visa, a crescut numărul de tranzacţii cu 80% în decembrie, faţă de decembrie, anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO