Bănci și Asigurări

Emil Bituleanu, CEO Libra Internet Bank: În 2019 am obţinut pentru prima dată un profit de peste 100 mil. lei, în creştere cu 10%. Pentru anul 2020 ne-am bugetat o creştere a creditării de 20% şi o majorare a profitului cu 25%

Emil Bituleanu, CEO Libra Internet Bank: În 2019 am obţinut pentru prima dată un profit de peste 100 mil. lei, în creştere cu 10%. Pentru anul 2020 ne-am bugetat o creştere a creditării de 20% şi o majorare a profitului cu 25%

Emil Bituleanu, CEO al Libra Internet Bank: Cred că în lumea vitezei de reacţie, dacă ai câteva sute de sucursale, ai o problemă. Dacă vorbim de neobanking, RPA, machine learning, o reţea vastă de sucursale este o povară. Dacă bankingul migrează rapid, nu ştiu cum poţi scăpa de povara costurilor. Eu sunt mulţumit de cum am reuşit să creştem cota de piaţă şi de faptul că acest 1,3% ne dă suficientă flexibilitate şi anvergură în gândire ca să putem oferi cele mai bune servicii unde avem interes. Cred că m-ar fi încurcat o bancă mai mare astăzi. Suntem în discuţii avansate cu mai multe fintech-uri. Ne interesează capacitatea lor de a aduce clienţi.

Autor: Alex Ciutacu

14.02.2020, 11:30 3381

Banca deţinută de americani şi-a majorat creditarea cu 24% în 2019, la peste 4 mld. lei, şi previzionează o creştere de 20% pentru 2020, continuând creditarea specializată pe nişe. La active de 6 mld. în 2019, după o creştere de 11%, banca a obţinut pentru prima dată un profit net de peste 100 mil. lei, plus 10%. Pentru 2020, banca ţinteşte o creştere de 25% a profitului. Libra Internet Bank şi-a majorat cota de piaţă la 1,3% în 2019 şi se îndreaptă anul acesta spre 1,5%.

Unu din cinci angajaţi ai Libra Internet Bank are pregătire profesională în zona de tehnologie, ceea ce face parte din transformarea organizaţiei spre una „agilă“, orientată spre beneficiile noilor tehnologii în industria bancară, a declarat Emil Bituleanu, CEO al Libra Internet Bank, într-un interviu acordat ZF.

„În acest moment, 10% din totalul angajaţilor noştri sunt din IT, iar dacă luăm în considerare oamenii care lucrează în tehnologii mai avansate precum machine learning, inteligenţă artificială, RPA (n.r: Robotic Process Automation - automatizarea proceselor simple), plus cei care lucrează pe poziţii de business analyst care sunt interfaţa între IT şi business, ajungem astfel la 20% din total angajaţi în zona de tehnologie. Este un procent mare, dar nu foarte mare. Intenţia noastră este să îl creştem. Acum zece ani nu existau poziţiile astea. Lucrurile s-au schimbat radical“, explică directorul general al Libra Internet Bank.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO