Bănci și Asigurări

Erste: FMA ne-a cerut să răspundem la şase întrebări despre portofoliul de CDS-uri. Nu avem niciun document oficial privind investigarea conducerii

Erste: FMA ne-a cerut să răspundem la şase întrebări despre portofoliul de CDS-uri. Nu avem niciun document oficial privind investigarea conducerii

Foto: Attila Kisbenedek / AFP

Autor: Ciprian Botea

18.10.2011, 19:15 542

Financial Market Authority (FMA), autoritatea pentru piaţa financiară de la Viena, a cerut băncii austriece Erste să răspundă la şase întrebări privind portofoliul de contracte CDS (credit default swaps - asigurare a datoriilor împotriva riscului de neplată) aflate în evidenţe sale, au precizat reprezentanţii băncii.

"FMA ne-a cerut să răspundem la şase întrebări pe tema de portofoliului de CDS-uri în contextul anunţului adhoc din 10 octombrie. Este procedura FMA standard în astfel de situaţii, suntem convinşi că am acţionat corect şi vom furniza toate documentele solicitate. Pentru moment, nu avem nici un document oficial prezentat de către FMA în ceea ce priveşte investigarea conducerii Erste Group în legătură cu declaraţii anterioare referitoare la perspectivele de profit ale băncii", potrivit reprezentanţilor Erste.

Grupul financiar austriac a anunţat la 10 octombrie că se confruntă cu o pierdere netă de până la 800 de milioane de euro pentru acest an, din cauza unor pierderi cauzate de portofoliul de credite în valută din Ungaria, de expunerea pe datoria suverană a statelor din zona euro şi de portofoliului de contracte CDS.

Autoritatea pentru piaţa financiară din Austria a anunţat, marţi, că a început o investigaţie pentru a stabili dacă directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, a indus în eroare investitorii înainte de anunţa revizuirea de la profit la pierdere a rezultatului financiar din acest an.

Erste este a doua mare instituţie de credit din Europa Centrală şi Est şi este prezentă în România prin intermediul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO