Bănci și Asigurări

Erste, proprietarul BCR, a acordat în 2023 finanţări de peste 125 mil. euro organizaţiilor sociale şi întreprinderilor mici din Austria şi Europa Centrală şi de Est prin divizia de social banking

Willi Cernko, CEO al Erste Group

Willi Cernko, CEO al Erste Group

Autor: Cristina Bellu

20.03.2024, 14:26 72

Grupul austriac Erste, proprietarul BCR, a acordat în 2023 finanţări noi de 125,5 mil. euro organizaţiilor sociale, întreprinderilor nou înfiinţate şi întreprinderilor mici din Austria şi din Europa Centrală şi de Est prin divizia de social banking

“Aspectele de mediu, sociale şi de guvernanţă sunt esenţiale pentru promovarea unei societăţi echitabile. Pornind de la această percepţie, divizia de social banking a Erste Group se concentrează de aproape zece ani pe oameni şi în special pe sănătatea lor financiară", spune Willi Cernko, CEO al Erste Group.

Începând cu 2016, Erste a acordat prin divizia de social banking finanţări de aproximativ 600 de milioane de euro şi ţinteşte să atingă finanţări de un miliard de euro până în 2030.

În cifre, în 2023 Erste Group a sprijinit aproximativ 6.400 de clienţi noi, iar raportat la 2016 numărul acestora se apropie de 50.000.

În ultimii opt ani, finanţarea a contribuit şi la crearea a aproape 100.000 de locuri de muncă, din care două treimi reprezintă locuri de muncă pentru femei, iar 30% oportunităţi de lucru pentru persoanele care fac parte din grupuri sociale marginalizate.

Oficialii Erste estimează că în 2030, prin divizia de social banking, instituţia intenţionează să sprijine crearea sau menţinerea unui număr total de 200.000 de locuri de muncă.

“Continuăm să ne intensificăm eforturile în legătură consilierea şi furnizarea de finanţare, şi rămânem un partener de încredere pentru cei aproape 50.000 de clienţi din Austria şi din Europa Centrală şi de Est”, spune Peter Surek, CEO al Erste Social Finance.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO