Bănci și Asigurări

EximBank anunţă un profit brut în creştere cu 80% pentru S1, la peste 45 milioane lei

Autor: Marius Radu - Mediafax

11.07.2011, 14:21 119

EximBank a avut în primul semestru un profit brut de aproximativ45 milioane lei (peste 10 milioane de euro), cu 80% peste celînregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit băncii destat.

"Această perfomanţă vine din faptul că toate activităţile bănciiau înregistrat creşteri ale profitului obţinut, dar şi pe fondulreducerii cu aproape 20% a cheltuielilor faţă de indicatoriiprevăzuţi în buget. Pe ansamblu, expunerea totală a băncii s-amajorat în primele şase luni ale acestui an cu aproape 40% faţă deprimul semestru din 2010, ceea ce arată că EximBank continuă sămenţină linia de creştere accelerată pe care a urmat-o în ultimiidoi ani", a declarat într-un comunicat Ionuţ Costea, preşedintelebăncii.

EximBank a înregistrat o dinamică semnificativă pe ambelepaliere pe care acţionează, respectiv în numele şi contul statuluiromân şi în nume şi cont propriu. Astfel, expunerile în nume şicont propriu au depăşit cu 36% nivelul înregistrat în primulsemestru din 2010, pe fondul creşterii activităţii de creditare.Activitatea în numele şi contul statului s-a majorat cu aproape40%, motorul de această dată fiind segmentul garanţiilor.

"Garanţiile continuă să înregistreze cea mai bună dinamică încondiţiile în care totalul angajamentelor noi de garantare lafinele lunii iunie era de aproape opt ori mai mari faţă de nivelulînregistrat la sfârşitul aceleiaşi luni din 2010", a mai spusCostea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO