Bănci și Asigurări

Falimentul City Insurance a dus la dublarea sau chiar triplarea subscrierilor la unii asigurători, schimbând topul pieţei. Cum arată piaţa asigurărilor în S1/2022. Francezii de la Groupama suflă poziţia de lider companiilor care erau tradiţional „abonate“. Podiumul este completat de Allianz-Ţiriac şi Euroins

Falimentul City Insurance a dus la dublarea sau chiar...

Autor: Mircea Nica

28.09.2022, 19:00 96

♦ Piaţa asigurărilor a ajuns la subscrieri de 8,76 mld. lei în S1/2022, în creştere cu 37%, faţă  de S1/2021, în timp ce zona asigurărilor generale a înregistrat subscrieri de 7,27 mld. lei, reprezentând 83% din total, iar segmentul asigurărilor de viaţă a ajuns la subscrieri de 1,48 mld. lei, însemnând 17% din total ♦ Cele mai notabile schimbări s-au observat per total piaţă, unde Groupama a preluat conducerea, în timp ce Euroins a căzut în top.

Piaţa asigurărilor din România a încheiat primul semestru (S1) din 2022 cu un volum al subscrierilor de 8,76 mld. lei, consemnând un avans semnificativ de 37% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în S1/2022.

La nivelul întregii pieţe a asigurărilor generale şi de viaţă, Groupama a preluat conducerea, consemnând aproape o triplare a volumului de prime brute subscrise în primele şase luni din 2022 faţă de perioada similară a anului trecut, până la 1.557 mil. lei.

De-a lungul timpului compania s-a menţinut pe poziţia a cincea în top 5 cele mai mari companii de asigurări generale şi de viaţă, dar odată cu schimbările care au avut loc în piaţă, mai exact după prăbuşirea fostului lider al pieţei asigurărilor, City Insu­rance, Groupama a fost printre com­paniile care au absorbit din clienţii abandonaţi de City Insurance. Astfel, activitatea mai amplă pe zona asigurărilor RCA, acesta fiind de fapt segmentul dominant al pieţei, a pro­pulsat compania până în fruntea între­gii pieţe în primul semestru din 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO