Bănci și Asigurări

Feza Tan, CEO ad-interim&deputy CEO la UniCredit Bank: În contextul în care inflaţia este ridicată şi persistentă în economie, este posibil ca anumite segmente de populaţie să se confrunte cu unele dificultăţi, iar companiile să fie nevoite să îşi limiteze planurile de investiţii

Feza Tan, CEO ad-interim & deputy CEO la UniCredit Bank România: Promovăm şi investim în digitalizarea serviciilor noastre şi inovare, cu ambiţia de a deveni un jucător de top în sectorul bancar digital din România.

Feza Tan, CEO ad-interim & deputy CEO la UniCredit Bank România: Promovăm şi investim în digitalizarea serviciilor noastre şi inovare, cu ambiţia de a deveni un jucător de top în sectorul bancar digital din România.

Autor: Claudia Medrega

27.06.2023, 17:15 193

„Deşi rata de creştere economică a României din acest an va încetini semnificativ comparativ cu anul anterior, riscul ca economia românească să intre în recesiune în acest an este redus. O scădere abruptă a consumului probabil va fi atenuată de creşterea mai rapidă a salariilor reale în comparaţie cu majoritatea ţărilor din ECE“.

România va înregistra în 2023 una dintre cele mai mari rate de creştere economică din regiune, în jur de 3%, dar în contextul în care inflaţia este ridicată şi persistentă în economie, este posibil ca anumite segmente de populaţie să aibă dificultăţi, iar companiile să fie nevoite să îşi limiteze planurile de investiţii, a declarat pentru ZF Feza Tan, CEO ad-interim & deputy CEO la UniCredit Bank România.

„În acest an, anticipăm pentru regiunea Europei Centrale şi de Est evoluţii ale PIB între -0,4% şi 2,9%, iar prognoza noastră este că România va înregistra una dintre cele mai mari rate de creştere economică, în jur de 3%. În tot acest context, în care inflaţia este ridi­cată şi persistentă în economie, este posibil ca anumite segmente de populaţie să se confrun­te cu unele dificultăţi, iar companiile să fie ne­oite să îşi limiteze, în anumite măsuri, pla­nurile de investiţii“, a declarat Feza Tan, de­puty CEO al UniCredit Bank România, care a preluat din aprilie 2023 poziţia de CEO inte­rimar al băncii în locul lui Răsvan Radu, care şi-a încetat mandatul de CEO după aproxi­mativ două decenii la conducerea băncii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO