Bănci și Asigurări

Finanţele au luat de la bănci 735,7 milioane lei, la un randament de 6,82%, prin obligaţiuni cu scadenţa la 11 luni

Finanţele au luat de la bănci 735,7 milioane lei, la un randament de 6,82%, prin obligaţiuni cu scadenţa la 11 luni
24.10.2011, 16:12 109

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat luni 735,7 milioane lei prin certificate cu scadenţa la 11 luni, sub valoarea programată şi la un randament de 6,82%, uşor mai redus faţă de cel plătit la precedenta operaţiune pentru astfel de titluri.

Cererea totală a băncilor a fost de 1,94 miliarde de lei.

"Având în vedere declaraţia unui secretar de stat din Ministerul Finanţelor de vineri, care a sugerat o rezistenţă puternică de a plăti randamente mai ridicate, deoarece astfel de niveluri sunt percepute ca nefiind în concordanţă cu fundamentele economice şi scăderea înregistrată de inflaţie, credem că administratorii datoriei publice vor plăti randamente până la 6,83%", spuneau analiştii ING Bank într-un raport emis luni dimineaţă.

Finanţele au mai vândut certificate la 11 luni pe 10 octombrie, când au atras 116,8 milioane lei, mult sub valoarea programată, de 800 milioane lei, la un randament de 6,83%.

De la mijlocul lunii septembrie, Finanţele au atras împrumuturi mai reduse decât valorile programate, întrucât nu au acceptat să plătească randamente în creştere.

Licitaţiile programate pentru octombrie acopereau doar titlurile care ajung la maturitate în această lună, de aproape 4 miliarde de lei, însă instituţia a atras doar 2,1 miliarde de lei până luni, când era programată ultima operaţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO