Finanţele au vrut să plaseze luni o emisiune de certificate de trezorerie de 600 mil.lei, dar a respins toate ofertele primite de la bănci

16 apr 2018 Autor: Roxana Rosu

Ministerul Finanţelor Publice a încercat să plaseze luni o emisiune de certificate de trezorerie de 600 milioane de lei, cu scadenţa la 1 an, dar a respins toate ofertele primite de la bănci, considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului.

La licitaţie au participat şase dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 624 mil. lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 268 milioane lei, 48 milioane lei în contul cienţilor, iar ofertele necompetitive au totalizat 308 milioane de lei.

”În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului”. 

Pe ansamblul anului 2018, Ministerul Finanţelor intenţionează să emită titluri de stat pe piaţa internă în sumă de 45-50 mld. lei, din care 70% pe termen mediu şi lung şi diferenţa pe termen scurt

 

 

 
Cuvinte cheie:
finante
, minister
, oferte
, publicare
, banci
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide