Bănci și Asigurări

Fintech-ul Ebury l-a numit pe Victor Radu Roşu în funcţia de country manager pentru România şi Bulgaria

Fintech-ul Ebury l-a numit pe Victor Radu Roşu în...

Autor: Mircea Nica

24.03.2022, 00:00 351

Fintech-ul Ebury, firmă globală de servicii financiare, l-a numit pe Victor Radu Roşu în funcţia de country manager pentru România şi Bulgaria, potrivit informaţiilor transmise de companie.

„Reţeaua internaţională extinsă a Ebury, combinată cu capabilităţile sale digitale şi cu platforma tranzacţională globală lider pe piaţă, a creat o propunere convingătoare pentru companiile care operează în regiune“, a transmis Victor Radu Roşu, noul country manager pentru România şi Bulgaria al fintech-ului Ebury. El va gestiona operaţiunile Ebury în România şi Bulgaria de la biroul său din Bucureşti pentru a sprijini companiile care desfăşoară afaceri în cele două ţări. Victor Radu Roşu are peste 20 de ani de experienţă în sectorul serviciilor financiare, lucrând pentru bănci multinaţionale, inclusiv ING Bank, ABN AMRO şi BCR Erste Group. Se alătură Ebury după ce a cofondat un startup de tehnologie de plăţi şi a fost director global transaction banking la BRD, în ultimii şapte ani. Mircea Nica

În 2021, el a absolvit cursul Executive MBA la Universitatea din Sheffieldís CITY College. De asemenea, deţine un master în Finanţe la aceeaşi universitate şi un BSC la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi, precum şi o diplomă în Strategic Management & Leadership de la Chartered Management Institute din Marea Britanie.

„Extinderea prezenţei noastre pe pieţele Europei Centrale şi de Est este un pilon cheie al strategiei globale de creştere a Ebury. Victor va juca un rol crucial în accelerarea expansiunii noastre atât în România, cât şi în Bulgaria, continuând să realizăm misiunea noastră supremă de a simplifica comerţul internaţional pentru întreprinderile din întreaga lume“, a transmis Fernando Pierri, Global Chief Commercial Officer la Ebury. În calitate de Country Manager, Roşu va folosi platforma globală de tranzacţii a Ebury pentru a accelera extinderea operaţiunilor sale în regiune, sprijinind afacerile cu activităţile lor de tranzacţionare şi operaţionale în România şi Bulgaria.

Anterior, Johan Gabriels a fost country manager pentru România şi Bulgaria al fintech-ului Ebury, iar în 2020 el a preluat conducerea filialelor din Europa de Est. Belgianul Johan Gabriels a deţinut conducerea biroului din România încă de la intrarea companiei pe piaţa locală, în 2018. Anterior, el a ocupat funcţii de conducere în cadrul mai multor instituţii bancare prezente în România, printre care Banca Comercială Carpatica şi RBS România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO